Japanreis oktober 2019.

Ik heb de afgelopen dagen de veilingen van Momotaro en Sakai bijgewoond en ik moet zeggen dat ik een paar hele goede aankopen heb gedaan. Bij Momotaro heb ik een super sansai female showa gekocht en bij Sakai op die veiling een Kohaku, Sanke en Karashigoi. De Sakai vissen zullen nog minimaal een jaar bij Sakai op de Farm blijven om door te groeien. Verder heb ik op de open sale bij Sakai een tiental hele goede kwaliteitskoi aan weten te kopen. Er zitten zelfs een paar hele sublieme vissen bij die zeker met de Europese koishows mee kunnen doen.

Na al dit geweld ben ik bij Omosako en Taniguchi geweest. Bij Omosako heb ik 2 female nisai Shiro utsuri’s, een Nisai female kujaku en een sansai female Shiro Utsuri aan weten te kopen. Al deze vissen hebben een sublieme huidkwaliteit en een goede toekomst voor zich.

Bij Taniguchi heb ik zoals ieder jaar een hele mooie selectie tosai geselecteerd. In totaal heb ik hier 9 kwaliteits tosai aangekocht welke tot maart/april in azukari blijven bij Taniguchi op de Farm en zullen dan tussen de 35 en 40cm zijn. In maart/april word dan weer bekeken of de vissen nog een zomer in Japan zullen blijven om door te groeien.

Hier alvast een paar van de aankopen die ik gedaan heb.

Omdat de voorspelling voor de Typhoon die Japan zou aandoen niet in Hiroshima zou komen zijn we een dagje langer hier in Hiroshima gebleven. Tevens hebben we de afspraken die we hadden staan bij andere noordelijke kwekers een dag opgeschoven. Morgen gaan we richting Niigata (mits dit mogelijk is door de storm) om daar op zoek te gaan naar kwaliteit vissen.

Mocht u onverwachts nog een zoekopdracht hebben mail het ons dan door dan gaan we voor u op zoek naar uw droom koi.

De volgende update zal dus vanuit Niigata zijn, dus hou onze website in de gaten en de nieuwe aankopen zullen mondjesmaat op de website gepubliceerd worden.

Domo arigato gozaimasu.

Op onze doorreis van Hiroshima naar Niigata zijn we gestrand in Tokyo want de treinen naar Niigata reden helaas niet door de schade van de Typhoon. We hebben daarom een hotel geboekt in Tokyo en hebben daar overnacht. De dag erop reden de treinen weer dus zijn we naar Niigata vertrokken. In Niigata stond onze auto al klaar en zijn we direct doorgereden naar de kwekers.

We begonnen bij een aantal kleine kwekers maar konden daar niks vinden. Tot we bij Marusei aankwamen en we een aantal mooie chagoi’s zagen zwemmen van 70+cm. Hier heb ik de 2 beste uitgeselecteerd. Deze vissen kunnen heel groot worden, dat hebben onze klanten al bewezen, want bij 1 klant is de chagoi al over de meter. Ook kocht ik een Mukashi van 80cm die ook heel groot kan worden. Na Marusei zijn we weer verder gereden alleen hebben we helaas niks meer kunnen vinden wat ons aanstond.

   

De dag erop begon wat minder want de meeste kwekers waren hun vijvers aan het afvangen. Maar toch hebben we geluk, bij Kyochan stonden ze de vissen uit te laden die uit de mudpond kwamen. Dat is natuurlijk altijd leuk om te zien. Maar helaas kon ik hier ook niks vinden dat naar mijn gading was. Dus reden we verder. We hadden om 11 uur een afspraak staan bij Koda en daar heb ik een mooie selectie gemaakt met een goede prijs kwaliteit verhouding. Na Koda zijn we naar Marudo gereden en daar vielen we met de neus in de boter want hij had net zijn Yamabuki’s afgevangen. Hier selecteer ik 2 mooie yamabuki’s van +-70cm voor een goede prijs. Daarna hebben we nog wat andere kwekers bezocht maar konden daar helaas niet slagen.

   

S’morgens na het ontbijt zijn we weer in de auto gestapt om op zoek te gaan naar goede vissen voor een goede prijs en om wat zoekopdrachten te voltooien. We begonnen bij Marudo en daar heb ik een mooie selectie gemaakt uit zijn kleine nisai’s die we voor een goede prijs weg kunnen zetten. Tevens vertelde Marudo ons dat hij overmorgen zijn Yonsai Karashigoi’s ging afvangen en vroeg ons of we om 11uur bij hem wilde zijn zodat we de eerste keus hadden. En dat wilde we natuurlijk wel dus overmorgen om 11uur terug naar Marudo. We reden nog even verder door de mooie bergen en bezochten nog verschillende kwekers maar konden helaas niks meer vinden. Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen.

  

We beginnen de dag bij Shinoda want daar had ik gister al een afspraak mee gemaakt. Bij Shinoda kan ik een mooi selectie maken van doitsu showa, doitsu tancho showa en een doitsu kohaku. Mooie vissen voor een goede prijs, want daar zijn wij naar op zoek. Na Shinoda reden we door naar Isa en Torazo maar daar konden we helaas niks vinden. Dus we reden weer verder en bezochten nog een aantal andere bekende kwekers waaronder Izumiya, Yagenji, Hiroi, Yamamatsu, Shintaro, maar konden ook daar helaas niet slagen. Tot we bij de laatste kweker van de dag aankwamen en dat was Kase. Ik zocht voor een zoekopdracht nog een mannelijke showa  met donker rood en diepzwart. Ik selecteerde 3 showa’s uit de bak die hij diezelfde morgen geoogst had. Ik maakte er een filmpje van en stuurde deze door naar mijnklant. De klant gaf zijn voorkeur aan en ik kocht de vis voor hem aan. Ook had Kase een aantal kleine nisai zwemmen en daar selecteer ik normaal gesproken ieder jaar een doosje uit en dat doe ik nu dus weer. Ik maak hier een mooie selectie goedkopere vissen die ik voor een betaalbare prijs aan kan bieden. De dag is alweer voorbij en ik hoop dat we morgen nog wat moois kunnen vinden want dat is alweer de laatste dag.

  

Deze morgen beginnen we bij een paar onbekende kwekers, maar ook daar zit niks wat ons aanstaat. We rijden dan verder naar Marudo waar we een afspraak hadden staan om de nieuwe Karashi’s die uit de midpond komen bekijken als deze bij hem binnen komen. Daar aangekomen staan ze al met de vrachtauto voor de deur en zijn er al een paar Karashi’s uitgeladen. De kwaliteit is uitmuntend en we zijn dan ook heel blij dat we hier bij aanwezig mogen zijn. Zo kunnen we iedere Karachi grondig bekijken als deze uit het blauwe transportvat op de vrachtauto gehaald worden. We maken een selectie van een stuk of 10 karashi’s en ik haal daar de beste 2 uit. Het is een Ginrin en een gewone Karashi van +-70cm. Beide vissen hebben een super huidkwaliteit en een goede bouw om groot te worden. Dus ik verwacht nog wel wat van deze vissen. Na Marudo gaan we nog wat kwekers af maar kunnen helaas nergens niks meer vinden dus laten we het erbij. We rijden terug naar het hotel waar ik mijn spullen pak en richting Tokyo vertrek omdat ik morgen weer terug vlieg naar Nederland. De nieuwe vissen zullen zsm op de website gepubliceerd worden.

We kijken terug op een reis met wat tegenslagen, maar ik heb wel een aantal hele goede vissen aan kunnen kopen die ik voor hele scherpe prijzen aan kan bieden.