Japan Oktober 2013

Japan dag 8.

Vandaag de laatste dag in Niigata, want morgen vliegen we weer naar huis. We zijn nu onderweg naar Tokyo waar we de laatste avond voor vertrek nog even rustig gaan nagenieten van de reis. Vanmorgen hebben we Hiroi nog even bezocht en daar hebben we een Ginrin Showa een Doitsu Showa en 2 Goshiki's aangekocht. Vooral de Goshiki's van Hiroi vindt ik erg mooi en de twee die ik heb geslecteerd kunnen ook zeker aan de Europese koishows mee doen. Daarna nog even naar Yagenji omdat we nog 2 vissen uit te zoeken zodat we een doosje vol konden maken, want anders zitten er te weinig vissen in de doos en dan wordt het transport weer relatief duur. We zelecteerden daar een Ginrin Tancho Showa en een Showa. Deze 2 vissen kan ik voor een hele scherpe prijs aanbieden.  Terug kijkend op de afgelopen dagen ben ik heel tevreden met onze aankopen en ook over de kwaliteit van de vissen. Iedereen bedankt voor het volgen van ons resiverslag en ik hoop jullie eendaags tegen te komen bij ons in de winkel. Sayōnara Ron Fransen.

Japan dag 7.

Vandaag heb ik van Momotaro antwoord gekregen dat hij mijn bod op de 4 vissen die we afgelopen week hadden geselecteerd heeft geaccepteerd, dus dat is een goed bericht. Na dit goede bericht is het Takahashi time. Om 9 uur zijn we bij Takahashi begonnen met het selecteren van een vijver met ongeveer 1000 showa's. Hieruit maak ik een selectie van 18 vissen. Daarna ga ik selecteren uit de oogst die ze nog binnen aan het brengen zijn uit de mudpond. Hieruit pick ik de 12 mooiste vissen en wel, Kohaku, Sanke, Showa, Bini kymoryu, Asagi en een Doitsu Hariwake. Na Takahashi is Oofuchi aan de beurt en we selecteren daar een Cha Utsuri, deze variëteit kom je niet zo vaak tegen dus ik ben er erg blij mee. Verder selecteren we 2 hele mooi Ochiba's, Platinum Ogon en een Tancho Showa. Dan gaan we verder naar Shinoda waar ik een paar doitsu showa moet selecteren voor klanten, maar ik kan niet de kwaliteit vinden die ik goed genoeg vindt voor mijn klanten. Na deze tegenvaller lopen we toch nog even binnen bij Isa om te kijken of hij nog wat nieuws binnen heeft en ja hij heeft een mooie betaalbare Tancho Showa binnen gekregen die ook richting Boxmeer komt. Na deze toch wel geslaagde dag ga ik nog even lekker uit eten met mijn klanten en morgen staat Hiroi en Yagenji nog op de planning en de Nagaoka koishow natuurlijk. Sayōnara en tot morgen.

Japan dag 6.

Vandaag weer een erg drukke dag gehad, de dagen zijn te kort. We zijn begonnen bij Marudo waar we 3 superkwaliteit Kohaku's selecteren, 2 mannetjes en 1 vrouwtje. Daarna zijn we vlug doorgeren naar Isa, mijn favoriete showa kweker. Hij had veel moois zitten, maar de meeste vissen waren boven mijn budget. Bij Isa selecteer ik 2 showa's en 1 tancho showa. Na dit showa geweld zijn we doorgereden naar Yagenji waar ik een paar vissen moest bevestigen van klanten. Een van onze klanten die met ons mee reizen selecteerd nog 2 vissen en ik zelf selecteer nog 2 benigoi, 1 ginrin yamabuki en 1 sansai doitsu sanke. Ondertussen begint het al weer schemerig te worden en stoppen we nog bij Hirasin, waar ik een mix van verschillende soorten selecteer voor een hele goede prijs. Alle vissen zijn weer  onder de link "Koi for sale" terug te vinden. Sayōnara en tot morgen.

   

Japan dag 5.

Vandaag de eerste dag in Niigata en een goede dag mag ik wel zeggen want ik heb 2 hele mooi kohaku's geselcteerd bij Torazo. Tevens heb ik een aantal vissen voor klanten geselecteerd bij Yagenjij en een paar voor mezelf en wel een Benigoi en een Bekko. Onder de link koi for sale vindt u de nieuwe foto's van de vissen. Nu even een paar klanten ophalen want die ariveren over 10 minuten en dan even lekker Japans gaan eten. Morgen gaan we weer verschillende kwekers bezoeken en op zoek naar een aantal showa's want die heb ik nog niet veel gevonden. Sayōnara en tot morgen.

   

Japan dag 4.

Vandaag zijn we gestart bij Narita koifarm, waar we 4 vissen selecteerden en wel 1 sanke van Sakai Fish Farm, 1 kohaku van Tamaura en 2 betaalbare shiro's van Omosako. Daarna zijn we vertrokken naar Kondo koifarm waar we een aantal kleine vissen selecteerden voor een scherpe prijs (Kohaku, Tancho sanke, showa, ginrin sanke, shiro en tancho) en als klap op de vuurpijl hebben we nog een 77cm grote kohaku bij hem aangekocht met een sublieme huidkwaliteit. Daarna door naar Dainichi waar ik 1 showa had gespot en wel een hele mooi 3 jarige dame, u ziet de vis op de foto hieronder. Deze dame heb ik in optie genomen tot morgen, dus als er iemand interesse heeft in deze mooie dame dan kunt u contact met mij opnemen. Deze vis is uit de hogere prijsklasse, dit is dus geen vis van 1000 euro. Morgen gaan we naar Niigata om daar nog een hoop zoekpopdrachten te vervullen. Sayōnara en tot morgen.

 

Japan dag 3.

Vandaag zijn we om 8 uur richting Matsue gereden en we kwamen daar om 10.15 aan. Eerst even op verkenning om te kijken wat er allemaal rond zwom. Toen ben ik op zoek gegaan naar een opdracht voor een klant en heb ik de beste Nisai aangekocht die Matsue op dat moment had zwemmen, je ziet de vis hier onder op de eerste foto. Verder kocht ik nog 3 Kohaku's, 3 sanke's en 1 Mukachi en nog een aantal kleinere nisai's. Alle foto's zijn te bekijken onder de link "Koi for Sale".  Morgen ga ik naar Narita Koifarm en woensdag gaan we naar Niigata. In Niigata zal ik op zoek gaan naar wat goedkopere vissen en ik heb nog een groot aantal zoekopdrachten liggen voor Niigata dus uitdaging genoeg. Sayōnara en tot morgen.

 

Japan dag 2.

Vandaag zijn we begonnen bij Omosako en de prijzen waren echt skyhigh. Maar ik had zoals ieder jaar mijn zin gezet op Omosako vissen en  na een lange moeizame onderhandeling hebben we toch gekregen waar we voor kwamen. 7 shiro's waarvan 2 sansai, 1 showa en 1 Kujaku, allemaal echte super vissen. Daarna zijn we doorgereden naar Takigawa waar we 3 Kohaku's, een Kujaku en 2 Karashigoi's hebben aangekocht. Na Takigawa rijden we door naar Tamaura en Taniguchi, maar daar konden we helaas niet vinden wat we zochten. Al met al ben ik zeer tevreden met de aankopen van vandaag. Morgen weer een spannende dag want dan gaan we naar mijn favariete kweker Matsue. Hieronder een paar van de aankopen die we vandaag gedaan hebben, onder de link "Koi for Sale" vindt u de nieuwe vissen die we hebben aangekocht.


Japan dag1.

Na een lange reis komen we rond half 9 in Japan aan. We nemen direct vanaf het vliegveld de trein naar Okayama. In Okayama rijden we meteen met de auto verder naar Momortaro Koifarm. Bij Momotaro aangekomen kijken we eerst even rustig rond wat er allemaal zit en het aanbod is helaas beperkt, ik schep uit een bak met Nisai een aantal vissen waarna er na de selectie nog 4 overblijven. Helaas kan er vandaag geen prijs gemaakt worden voor de vissen want Daisuke van Momotaro koifarm heeft een bruiloft. De vissen worden op de foto gezet en morgen hoop ik te horen of het bod wat ik gedaan heb geaccepteerd word. De foto´s zet ik daarom nog niet op de website, dit om misverstanden te voorkomen. We lopen nog even verder over de farm en komen Maeda tegen, hij is de tosai´s aan het cullen, dit is natuurlijk altijd interessant om te zien. Daarna gaat het richting hotel waar ik een rustige avond tegemoet ga om uit te gaan rusten van de lange reis. Morgen vroeg vertrekken we om 7 uur naar Hiroshima, de eerste die we daar tegen komen zal Omosako zijn, hierover morgen meer. Sayōnara en tot morgen.