Japan oktober 2011


We zijn weer aangekomen in Nederland.

Gisteravond rond 7 uur zijn we weer thuis aangekomen en we hebben weer lekker in ons eigen bedje kunnen slapen. We kijken terug op een geslaagde reis met vele mooie aankopen, waarvan ik er vandaag weer verschillende onder de link "Nisai" heb gepubliceerd. Tevens zit ik nog te wachten op een foto van een top showa die ik heb aangekocht bij Yamatoya, ik hoop de foto vandaag via de mail binnen te krijgen. De eerste vissen zullen volgende week in nederland aankomen en dat zijn waarschijnlijk de vissen van Matsue en Yamatoya. De vissen gaan als ze binnen komen eerst in quarantaine en worden onderzocht op ziektes en parasieten. Als alles goed gaat met de vissen zal er binnenkort een opendag zijn waar de vissen bezichtigd kunnen worden.

Laatste dag.

Morgen vertrekken we weer naar huis en kijken we terug op een mooie en zeker gezellige trip. Gisteren was er geen verslag want we hebben gisteren niks gekocht, vandaag gelukkig wel. We zijn vanmorgen om 7.30 vertrokken en we zijn begonnen bij Taniguchi, een medereiziger heeft er 4 vissen geselecteerd, maar voor mij zat er niks bij. Daarna zijn we doorgereden naar Tamaura, deze kweker heeft verschillende locaties waar vissen zitten, maar hier hebben helaas ook niks kunnen vinden. Dan maar door naar Omosako, deze is zoals jullie wel zullen weten gespecialiseerd in Shiro Utsuri en dat is te zien want overal waar je kijkt zie je ze zwemmen. Tevens kweekt Omosako, Kujaku, Showa en Goshiki. We kijken rond en selecteren een aantal vissen waaronder shiro utsuri, showa, kujaku, ginrin shiro utsuri, girnrin showa en ja je hoort het goed een kohaku, deze komt uit de goshiki lijn omdat hij hier een kohaku als ouderdier bij gebruikt. Het is wel heel appart dat we waarschijnlijk de eerste in Nederland zijn die een Omosako Kohaku in handen heeft hahaha. Al met al een zeer geslaagde dag met hele mooie aankopen. De foto's van alle vissen die we hebben aangekocht zullen deze week op de website gepubliceerd worden.

Japanreis dag 6.

Vandaag zijn we terug gegaan naar Momotaro om onze vissen op de foto te zetten en er een nieuw filmpje van te maken en we hebben deze meteen op de website gepubliceerd. Tevens heb ik  ook nog wat goedkopere vissen van Yamatoya toegevoegd. Op de volgende link vindt u de oogst die we hebben bijgewoond bij Yamatoya.  http://www.youtube.com/watch?v=--vaLAIr2IsJapanreis dag 5 Momotaro auction.

Vandaag zijn we de hele dag bij de Momotaro auction geweest en ik ben erg blij dat we 2 vissen hebben weten te bemachtigen. Na de veiling zijn nog samen met Momotaro en wat andere aziatische klanten wezen dineren in zijn restaurant. Morgen gaan we terug naar Momotaro om foto's en filmpjes van de vissen te maken. En onder de link "Nisai" vindt je het certificaat en een filmpje van de aangekochte auction vissen. Tevens heb ik onder de link "Nisai" weer verschillende foto's en filmpjes van de vissen gepubliceerd.

 

Japanreis dag 4

Vandaag zijn we al weer 4 dagen in japan en zijn alweer een beetje gewend aan het tijdsverschil. We beginnen vandaag bij Taniguchi waar we helaas niks kunnen vinden naar onze zin. Hierna rijden we door naar Takigawa, bij Takigawa selecteer ik 8 vissen waaronder de volgende variëteiten, bekko, showa, sanke, chagoi, karachigoi, benigoi, tancho. De female Showa die we selecteren is echt van sublieme kwaliteit, de huidkwaliteit en de glans van deze showa zijn echt geweldig. Hieronder ziet u een foto van de showa de kwaliteit van de foto is helaas dermate slecht dat de kwaliteit van de vis heel erg moeilijk te beoordelen is, maar neem maar van me aan dat dit echt helemaal top is. Hier blijft het bij voor deze dag, morgen gaan we naar de Momotaro auction en ik hoop morgen wat meer foto's te kunnen publiceren van onze nieuwe aankopen op de link "Nisai".

   

Japanreis dag 3.

Na een hele slechte nachtrust beginnen we de dag bij Yamatoya waar we vandaag de mudpound af gaan vangen met 4 jarige en oudere vissen. Yamatoya is echt en hele vriendelijke man die echt heel gepasioneerd over koi kan praten. Na het legen van de mudpound gaan we terug naar Yamatoya's koihuis waar eerst de vissen worden uitgeladen. Hierna gaan we kleine nisai selecteren die deze zomer niet naar de mudpound geweest zijn, maar in de binnenbakken hebben gezeten. Daarna gaan we samen met yamatoya eten en dan gaan we verder met het selecteren van nisai. Als we hiermee klaar zijn is het al donker buiten en gaan we verder met het selecteren van sansai. Uiteindelijk zijn we om 7 uur klaar met selecteren en de dag zit er weer bijna op, we moeten alleen nog 3 uur terug rijden naar het hotel. Al met al een hele mooie dag met veel mooie aankopen zoals u er hieronder een paar van ziet. Onder de link "Nisai" vindt u al een gedeelte van onze aankopen, de rest van de nieuwe aankopen zullen nog volgen.

   

Japanreis dag 2

We beginnen dag 2 met een engels ontbijt en vertrekken daarna rond half 8 naar kweker Ehara en daarna gaan we door naar Matsue. Bij Matsue kopen we 12 nisai waarvan u er hieronder een paar afgebeeld ziet, de rest vindt u op de link nisai. Na het selecteren bij Matsue rijden door naar Yamatoya en daar komen we dik 3 uur later aan en er wordt besloten om morgen naar Yamatoya te gaan omdat het al donker is. Het probleem is dat de reis tijd hier in het zuiden erg lang is, vandaag hebben we dik 6 uur in de auto gezeten en we hebben in totaal maar 2 kwekers bezocht. Morgen hebben we om half 8 een afspraak bij Yamatoya want hij gaat zijn laatste mudpound leegmaken met zijn vissen van 4 jaar en ouder. Op de link "Nisai" vind u onze nieuwe aankopen.

We zijn aangekomen.

Na een vermoeiende vlucht zijn we met 1,5 uur vertraging aangekomen in Osaka Japan.
We zitten momenteel in de trein naar Okoyama en zullen daar rond 1 uur Japanse tijd aankomen.
Als we in Okoyama aangekomen zullen we eerst gaan incheken in ons hotel en dan kunnen we misschien nog een paar kwekers bezoeken.

After a long flight we are just arrived in Japan with a little delay.
We are now in the train to Okoyama en we wil arrive there at one o'clock.
When we arrive there we will first go to our hotel en chek in and then we maybe go to some breeders.