Japan maart 2011

Dag 1 Japan 27 februari 2011.
Na een lange saaie vlucht zijn we heelhuids aangekomen in Japan.
We zijn vanmiddag rond de klok van 2 uur bij ons hotel aangekomen waarna we vlug een paar kwekers hebben bezocht om een eerste indruk te krijgen.
Morgen staat er een volle dag op het programma en zullen we verschillende kwekers gaan bezoeken.
We gaan dadelijk nog even een pilsje drinken en dan vroeg naar bed want morgen is het weer vroeg dag.
Groetjes en tot morgen.
Ron Fransen.
Dag 2 Japan 28 februari 2011.
Vandaag zij we begonnen bij Isa, maar daar konden we helaas niet slagen.
Daarna zijn we doorgereden naar verschillende andere kwekers waaronder Sekiguchi, hier hebben we 20 tosai en 6 nisai geselecteerd.
Toen zijn we nog bij wat andere kwekers langs geweest maar daar kon ik niet de kwaliteit vinden die ik zocht.
Morgen gaan we proberen om wat go-sanke jumbo tosai te vinden.

     


Dag 3 Japan 1 maart 2011.
We hadden gisteren de toezegging van Torazo gekregen om VHQ jumbo tosai te selecteren. Hij had vanmorgen de laatste 20 vissen uit zijn mudpound selectie gehaald en daar heb ik er 15 uitgeselecteerd. Dit zijn dus de vissen die net niet de mudpound ingaan, dit is dus de hoogste kwaliteit tosai die er te koop is. De vissen worden geleverd met certificaat en de prijzen zijn vanaf 495,--. Tevens heb ik tot vrijdag een optie genomen op de Gosai (5 jaar) kohaku van 76cm die hier rechts op de foto ziet, dus mocht u interesse hebben laat het ons dan voor donderdag avond weten.
Verder hebben we vandaag nog geselecteerd bij Izumija, hier hebben we 24 nisai gekocht waaronder showa, sanke, kohaku, goshiki en natuurlijk de welbekende yamabuki. (prijzen vanaf € 295,--)

  

Dag 4 Japan 2 maart 2011.
Vandaag hebben we weer verschillende kwekers bezocht en ik ben alleen kunnen slagen bij Kaneko.
Hier heb ik 51 tosai geselecteerd waaronder Shiro, Kujaku, Yamatonishiki, Kikisui, Doitsu Kujaku, Doitsu Kohaku, Ochiba, chagoi, Beni Kikokuryu, Kin kikokuryu, Tancho Kujaku, Tancho Showa, Ginrin hajiro. (prijzen vanaf 69,--)

   

Dag 5 Japan 3 maart 2011.
Vandaag heb ik de beste (Ichiban) Sansai van Torazo gekocht voor een klant. De sanke is afgelopen jaar tweede geworden op de Nogosai koishow. Torazo was niet tevreden met de uitslag en daarom wordt de sanke eind dit jaar nogmaals ingezet om deze keer voor de hoogste eer te gaan. Het is op de foto en de film heel slecht te zien hoe goed de kwaliteit van de vis is, maar neem maar van me aan dat we hier spreken over het neusje van de (koi) zalm. Verder ben ik vandaag op zoek geweest naar vissen voor klanten en ik hoop dat ik geslaagd ben in mijn zoek tocht en hoop dat vandaag of morgen bevestigd te krijgen van mijn klanten. Morgen alweer de laatste dag op onze koihunt, want morgen avond reizen we af naar Tokyo om daar zaterdag nog het een en ander te gaan bezichtigen. Tevens zullen er de komende dagen regelmatig films ge-upload worden van vissen die we hebben aangekocht zodat u een betere indruk krijgt van onze nieuwe aanwinsten.