Japan april 2015

Laatste dag.

De koihunt loopt weer op zijn eind, morgen nog een dagje uitrusten in Kyoto en zondag vlieg ik via Osaka weer naar huis.

Vandaag heb ik geen vissen kunnen vinden, wel ben ik nog in onderhandeling met Omosako over een paar nisai female shiro utsuri's. Mocht deze koop doorgaan dan zullen de foto's zsm op de website verschijnen.

Al met al kan ik terug kijken op een mooie reis met mooie vissen, want ik ben zeer tevreden over wat ik heb aan kunnen kopen. De kwaliteit van de vissen is weer een stukje beter dan vorig jaar, alleen zijn niet alle foto's even goed gelukt helaas. Ik heb van een aantal vissen ook filmpjes gemaakt, deze zal ik volgende week op de website publiceren.

Tevens zal ik weer een opendag houden om de nieuwe vissen te presenteren, wanneer dit gaat worden is nog niet duidelijk maar het zal t.z.t op de website gepubliceerd worden.

Dainichi Jumbo Tosai.

Vandaag hebben we alleen bij Dainichi een paar tosai kunnen vinden en voor een klant een hele grote nisai Karashigoi van 70cm. De andere kwekers hadden helaas niet wat ik zocht, of de prijzen waren te hoog. Omdat ik nu later in het seizoen zit, zijn de prijzen van de tosai een stuk hoger dan andere jaren en dit komt omdat de vissen uit de laatste selecties komen. De kwaliteit van de vissen is wel een heel stuk beter dan afgelopen jaren. Een aantal van de tosai die we nu te koop aanbieden zullen over ongeveer twee maanden naar mijn nieuwe opgroei faciliteit gaan en deze worden dan dus ook uit de verkoop gehaald. Deze vissen zullen dan aan het eind van het jaar weer te koop aangeboden worden, de prijs zal dan natuurlijk wel een stukje hoger liggen.

Two superb nisai.

Vandaag kocht ik ook deze twee super mooie vrouwelijke nisai's, de shiro is van Omosako en de showa is van Isa. Twee vissen die in de toekomst nog zeker van zich laten horen, want de kwaliteit spat ervan af.

Today i bought these two superb Female nisai's, the shiro is from Omosako and the Showa is from Isa. Two fish that are certainly will show there best quality in the future, because the quality is realy excellent.

A bad internet connection.

De eerste dagen hebben we heleaas een hele slechte internet verbinding gehad waardoor het bijna niet mogelijk was om foto's te uploaden. Maar vandaag is de verbinding goed dus zullen we de foto's gaan uploaden.

De eerste dag zijn we begonnen bij Sakuma en daar hebben we verschillende male en female tosai geselecteerd. Daarna zijn we bij Maruyama geweest en daar hebben we hele mooie hoge kwaliteit tosai geselecteerd. Tevens zijn we naar een Japanse dealer genaamt odakan geweest en daar kocht ik twee hele speciale Female nisai's. Ik kocht hier 1 showa van Isa en 1 Shiro van Omosako, verder kocht ik ook nog een aantal goedkopere tosai van kweker Tamaura, dit is een mix van tancho, kohaku, showa, sanke, kujaku, shiro and shushui.

Morgen gaan we naar Koi Yo Nohei, Kondo, Dainichi en Narita Koifarm.

The first days start with a bad internet connection, so it was very difficult to upload pictures. But today we have a good connection so we are goint to upoad all the pictures.
 
First we start at Sakuma where we bought some male and female tosai, after that we go to Maruyama and there we bought some very nice Female tosai.
We also go to a Japanese dealer with the name Odakan, and there we bought to very special female nisai, one showa from Isa and one Shiro from Omosako. We also bought some cheaper tosai from Tamaura, it is a mix from tancho, kohaku, showa, sanke, kujaku, shiro and shushui.

Tommorow we go to Koi Yo Nohei, Kondo, Dainichi and Narita Koifarm.

Arigato Gozaimasu.